تکین بکسل وارد کننده انواع اتصالات استنلس استیل سیم بکسل و زنجیر در ایران می باشد. اتصالات استیل نه تنها برای ایجاد انواع اسلینگ های زنجیری بلکه برای ایجاد سازه های مختلف زنجیری و سیم بکسلی بکار گرفته می شوند. برخی از اتصالات استیل حتی کاربرد زینتی داشته و از برخی اتصالات استیل بعنوان یراق آلات نیز در تولید انواع اکسسوری استفاده می شود. اتصالات استنلس استیل نه تنها در برابر آب و رطوبت مقاومت مناسبی دارند که در واقع اصلی ترین دلیل استفاده از این قطعات در صنایع محسوب می شود بلکه دارای رنگی براق و جذاب هستند که سبب افزایش استفاده روز افزون از اتصالات استیل شده است. اتصالات استیل را در زبان انگلیسی با نام های مختلفی مانند Stainless steel rigging, Stainless steel accessories می شناسند.
بطور کلی چند گرید از استنلس استیل دارای کاربری های صنعتی فراوانی هستند که در این میان استیل 304، استیل 310، استیل 312 و استیل 316 دارای کاربری های عمده ای هستند استیل 310 و 312 اغلب به سبب مقاومت ها و مشخصات حرارتی مورد استقبال برخی از صنایع قرار دارند. اما در صنایع سنگین مانند اتصالات استنلس استیل، پیچ و مهره استنلس استیل و ... اغلب از دو گرید استنلس استیل 304 و 316 استفاده می شود که هر یک دارای مشخصات مکانیکی و شیمیایی مختص به خود هستند. در مقایسه اولیه باید گفت دو گرید اتصالات استیل 304 و 316 هر دو دارای مشخصات مکانیکی از تنسایل و مقاومت سایشی نسبتا برابری هستند و تفاوت اصلی آنها در مشخصات شیمیایی آنها نمود می یابد.
در هر دو گرید اتصاالت استیل 304 و 316 از درصد بالا و نسبتا برابری از کروم با درصد بین 17-18 % و درصد بالایی از نیکل Ni با درصد حدود 8% استفاده شده است. شاید مهمترین و بارزترین تفاوت بین دو گرید استنلس استیل 304 و 316 وجود دو درصد عنصر فلزی مولیبدنیوم با نماد شیمیایی Mo در ساختار اتصالات استیل 316 می باشد. این درصد از مولیبدنیوم هر چند کوچک اما تاثیر قابل توجهی در قابلیت مقابله در برابر زنگ زدگی بالاخص در برابر کلرید ها به اتصالات استیل می دهد. علاوه بر این تاثیر وجود مولیبدنیوم در اتصالات استیل 316 سبب کاهش چشم گیر جاذبه به سمت میدان مغناطیسی می شود. از این رو در کل اتصالات استنلس استیل با گرید 316 را نگیر نیز می نامند بدین معنا که جذب آهنربا نمی شود.
اتصالات استیل در کل در مقایسه با اتصالات فولادی دارای قیمت بالاتری هستند. اتصالات استیل حتی در سایز های کوچک نیز که بعنوان یراق آلات در تولید بسیاری از اکسسوری ها بکار گرفته می شوند اغلب قیمت بالایی دارند. وجود عناصر فلزی ارزشمند مانند کروم و نیکل با درصد های بالاتر در گرید 304 و عنصر فولادی ارزشمند مولیبدنیوم در گرید 316 سبب بالاتر بودن قیمت اتصالات استیل در مقایسه با اتصالات فولادی که درصد عمده تشکیل دهنده آنها از آهن با عدد اتمی 26 که در طبیعت با وفور یافت می شود می باشد. اما با این وجود فاکتور های مختلفی در معادله قیمت اتصالات استنلس استیل دخیل هستند که می توان در یک لیست مطابق زیر دسته بندی نمود.
البته بطور خاص قیمت اتصالات استیل با توجه به واردات محدودتری که نسبت به اتصالات فولادی سیم بکسل دارند تا اندازه ای نیز تحت تاثیر موجودیت آنها در بازار می باشد و از بازار ارز نیز با توجه به وارداتی بودن این قطعات تاثیر زیادی می پذیرد.
امروزه تعدد سازه های سیم بکسلی چه در نوع سیم بکسل ها و اتصالات فولادی که در پل سازی ها مورد استفاده قرار می گیرد و چه در مورد سیم بکسل و اتصالات استنلس استیل رو به فزونی می باشد. بالاخص در مورد سیم بکسل استنلس استیل و اتصالات با توجه به طول عمر بالاتری که در شرایط عادی محیطی دارند، برق و جاذبه سطحی مناسبی که دارند و البته بافت های خیره کننده سیم بکسل ها استفاده از این ابزار آلات برای سازه های غیر صنعتی و با هدف زیبایی و دکوراسیون فضاها افزایش چشم گیری داشته است.و امروزه شاهد بکارگیری سیم بکسل و اتصالات استیل در فظاهلی داخلی ویلا ها، باغ ها و حتی فضای داخلی سالن منازل نیز می باشیم.
استفاده از اتصالات استیل در ایجاد پلکان ها، راهرو ها، آویز ها، قاب ها و حتی در اکسسوری های تزئینی مانند دستبند ها و گردنبند ها نیز رواج پیدا کرده است. برخی از اتصالات استیل مانند قلاب استیل و شگل استیل در اتصالات کیف های دستی کاربری عمده ای پیدا کرده اند. برخی دیگر از اتصالات استیل مانند سوکت ها، ترمینال ها و بست بکسل استیل در اتصالات نرده های سیم بکسلی استفاده بسیاری پیدا کرده اند. در کاربری همراه با طناب های نایلونی و کنفی از انواع دیگری اتصالات استیل مانند پولی ها یا قرقره ها استفاده عمده ای می شود.
انتخاب اتصالات استنلس استیل بالاخص برای کاربری لیفتینگ در اتصالات اسلینگ زنجیری و سیم بکسلی می بایست با دانش کامل نسبت به مشخصات مکانیکی برای انتخاب بر مبنای مسائل امنیتی صورت پذیرد. در جدول زیر مشخصات مکانیکی اتصالات استنلس استیل بیان شده اند.
مشخصات مکانیکی اتصالات استیل | متریک | دستگاه انگلیسی |
حداکثر مقاومت تنسایل | 505 MPa | 73200 psi |
مقاومت خستگی | 215 MPa | 31200 psi |
سختی سطحی اتصالات استیل (راکول B) | 70 | 70 |
مدول الاستیسیته | 193-200 GPa | 28000-29000 ksi |
تأثیر شارپی | 325 J | 240 ft-lb |
دو فاکتور WLL , MBL که در اغلب جداول مربوط به قطعات فلزی من جمله اتصالات استنلس استیل قید شده اند با توجه به متغیر بودن مقدار با سایز ساده ترین روش برای انتخاب مناسب این قطعات صنعتی هستند.